Nemzetközi ICC belvízi+tengeri hajóvezetői jogosítvány 2 nap alatt, 500 euró+vizsgadíj

Legközelebbi tanfolyam: július 26-27.+grátisz manővertréning július 25.

A vizsgáról

Az ICC+B hajóvezetői tanfolyamot Horvátországban tartjuk, a Helyszín Sisak (Zágrábtól 50 km)

A vizsgát a Horvát Kikötőkapitányság tartja, az okmányt is ők állítják ki a sikeres vizsga után azonnal, a helyszínen.

Felkészítünk a sikeres vizsgára!

Az ICC+B vizsga nagy előnye, hogy Horvátországban időben és árban nagyon kedvezően szerezheted meg a belvízi +tengeri hajóvezetői jogosítványt. Két nap alatt megszerezheted azt a hajóvezetői engedélyt, amellyel belvizen (tavak, folyók) és tengeren motoros és vitorlás hajót vezethetsz. 

Magyarországon ez sokkal hosszadalmasabb és nehezebb lenne: a belvízi jogosítványhoz itthon ugyanannál a KAVnál kell vizsgát tenni, akik gépkocsiból is vizsgáztatnak. (Aki részletesebben szeretné megismerni a magyar és horvát hajóvezetői vizsgarendszerek részleteit, itt olvashat bővebben róla)

Milyen az ICC+B vizsga?

Könnyű és gyors. Nem kell hosszas elméleti képzésre járnod és a vizsgán sem akarnak megbuktatni. A vizsga alsó korhatára 16 év. Alaposan felkészítünk és Veled vagyunk a vizsgán is. A tananyagot előre megkapod az űrlapon történő jelentkezés után. 

Egy rövid elméleti (magyarul) és egy könnyű gyakorlati vizsgát kell tenned:

  • Elméleti vizsga: kitérési szabályok, térképismeret, VHF rádió segélykérés
  • Gyakorlati vizsga: biztonsági felszerelések bemutatása

Nyelvismeret nem szükséges, magyarul is vizsgázhatsz!

Hol használhatod az ICC+B hajóvezetői jogosítványt?

Az ICC egy nemzetközi egyezmény (az ICC betűszó kiejtése magyarosan ícécé, angolosan ájsziszi, International Certificate for Operators of Pleasure Craft, azaz nemzetközi jogosítvány kedvtelési célú hajókra), amelynek aláírói kölcsönösen és korlátozás nélkül elfogadják egymás okmányait belvizeken, azaz folyókon és tavakon. Sem lakcímkártya kötelezettség, sem egyéb korlátozás nincsen: szabadon használhatod a hajóvezetői jogosítványodat. A +B jelentése pedig a Skipper B, azaz a tengeri kiterjesztés, vagyis a 12 mérföldes tengeri kategória. Vagyis a jogosítványod belvizekre és tengerekre egyaránt érvényes. A hajóméret 30 BRT (bruttó regiszter tonna) vagyis kb. 20 méter hajóhossz, vitorlás és motoros hajókra.

A Horvátországban megszerezhető ICC+B okmány érvényes Magyarországon is, akár a Balatonon, akár a Dunán vagy a Tiszán szeretnél hajózni, saját vagy bérelt hajóval egyaránt. Az ICC jogosítványt ugyanúgy elfogadják, mint a magyar belvízi kishajóvezetői engedélyt A tengeren 12 mérföldig használható (kb. 20 km eltávolodás a partvonaltól). Tartalmazza a hajózási rádió (VHF) kezelői engedélyt is. Az előző listán szereplő országokban használhatod ezt a hajós jogosítványt, tehát nemcsak a Balatonon, hanem Ausztria vagy az Egyesült Királyság tavain, Európa nagy folyóin (Raja és Duna) a tenger tekintetében pedig az Adrián, Földközi tenger legszebb partjain, vagy éppen Északi tengeren is hajózhatsz vele.

 

Korhatár a vizsgához: betöltött 16. életév

Adminisztráció: a lehető legegyszerűbb, a tanfolyamdíj tartalmazza a vizsgadíjat is, 4 db 2,5×3,5 cm-es  igazolványkép+személyi okmány másolat szükséges a vizsgához.

Az okmány érvényessége: élethosszig érvényes, időszakos hosszabbítás nem kell.

Vizsgadíj: 150 euró

Orvosi alkalmasság:

  • ha érvényes gépkocsivezetői engedéllyel rendelkezel, akkor nem kell külön orvosi alkalmassági vizsgálat sem, a későbbiekben az ICC+B jogosítványod orvosi érvényességét a gépkocsivezetői jogosítványod orvosi érvényességével igazolhatod.
  • ha még nincsen gékocsivezetői engedélyed (pl. 16. év alattiaknak), akkor kishajóvezetésre jogosító háziorvosi vizsgálat szükséges (bármelyik háziorvos jogosult rá, 7200 Ft a vizsgálat díja) adunk hozzá nyomtatványt.

A vizsga témakörei:

  • Kitérési Szabályok (Colreg)
  • Víziút jelei (Bójázási rendszerek
  • Térképismeret
  • Hajózási Rádió (VHF) kezelői ismeretek

A kiállított ICC+B okmány belvízre (tavak és folyók) illetve tengerre (12 mérföldes eltávolodással) érvényes.

Az ICC egyezményt aláíró országok:
Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Magyarország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Szlovákia.

Jelentkezés az ICC+B vizsgára: az űrlap kitöltésével!

A sikeres vizsga után azonnali okmánykiállítás és hazautazás.

Gyakorlati képzés: tanfolyamhoz ingyenesen dunai motoros manővertréninget adunk grátisz ajándékba! Nekünk fontos, hogy ne csak papírod legyen, hanem hajózni is megtanulj!

A hajóbérlésben is segítünk, akár a Balatonon, Dunán, vagy a tengeren. Végig fogjuk a kezed, a jelentkezéstől addig amíg önállóan hajózol barátaiddal, családoddal! Szeretettel várunk!

Nincsen még hajós jogosítványod?

Most 2 nap alatt megszerezheted. a belvízi+tengeri kombinált jogosítványt!

Helyszín: Sisak (Horvátország) Péntek 15:00-szombat 10:30

díjmentes kisgéphajó manőverténinget adunk minden tanfolyamhoz! (Budapest, Bella Marina)

Legközelebbi IdőPONT: július 26-27.

TANFOLYAMDÍJ 500 EURÓ+150 EURÓ VIZSGADÍJ! Ajándék manővertréning Július 25.

LEGYÉL TE A HAJÓ KAPITÁNYA, SZEREZD MEG AZ ICC JOGOSÍTVÁNYT!